Podziel się:
Angielska zupa z serem
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
25 g marchewki
10 g białej kapusty
15 g cebuli
1 łyżka margaryny
1 łyżka koncentratu pomidorowego
250 ml chudego rosołu
sól
pieprz
łyżka suszonej pietruszki
20 g sera Edamer
Wykonanie
1.marchewkę i kapustę drobno pokroić
2.cebulę pokroić w kostkę
3.wszystko poddusić na margarynie
4.dodać koncentrat pomidorowy
5.wymieszać z rosołem i całość gotować 5 min.
6.dodać sól, pieprz i pietruszkę
7.do talerza włożyć ser i zalać zupą
Rodzaj potrawy zupa | Stopień trudności: średnie | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: Klaudia