
Podziel się:




Arbuzowo-melonowa Salsa
Dieta: · niskocholesterolowa · niskokaloryczna ·
Składniki
½ kg arbuza pozbawionego pestek pokrojonego w centymetrowe kosteczki
½ kg melona pozbawionego pestek pokrojonego w centymetrowe kosteczki
½ słodkiej, czerwonej papryki pokrojonej w centymetrowe kosteczki
½ małej cebuli drobno posiekanej
1/3 szklanki posiekanej kolendry
kilka posiekanych ziarenek pieprzu jalapeño
łyżeczka świeżej, posiekanej mięty
łyżeczka soku z cytryny
sól do smaku

Wykonanie
Wszystkie składniki mieszamy razem w misce, pod koniec doprawiając solą do smaku. Owocowo-warzywny sos Salsa doskonale komponuje się z grillowanym mięsem, owocami morza i drobiem.

Rodzaj potrawy sos | Stopień trudności: średnie | Koszt: średni |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: tak |


Przepis dodany przez: ena