Podziel się:
Aromatyczne pomidorki nadziewane serem, bazylią i roszponką
Dieta: · po prostu smaczne ·
Jedno danie i dwie propozycja jego serwowania. Na ciepło, w formie lekkiego obiadu i na zimno, jako przystawka przed daniem głównym. Sam wybierz, która forma bardziej Ci odpowiada.
Składniki
Składniki dla 2 osób:
• 6 sztuk średniej wielkości pomidorków
• Duża garść roszponki
• 2 kostki serka twarogowego topionego ze szczypiorkiem i cebulą
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• Szczypta soli
• Szczypta pieprzu
Do dekoracji: liście bazylii, kolorowy pieprz
Wykonanie
Przygotowanie: Pomidory myjemy, ścinamy górną część i wydrążamy środek. Roszponkę siekamy tasakiem, dodajemy miąższ z pomidorów, oliwę oraz pokrojony w drobną kosteczkę ser. Doprawiamy solą i pieprzem. Masą napełniamy pomidorki. Podajemy na zimno, ozdobione kolorowym pieprzem i kosteczkami sera z dodatkiem oliwy z oliwek lub na gorąco, zapiekane przez ok.10-15 minut w piekarniku (200stopni). Smacznego!
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 2 |
Źródło: SERTOP Sp. zo.o.
Autor: SERTOP Sp. zo.o.
Przepis dodany przez: PR CLUB