
Podziel się:




Azjatyckie klopsiki wieprzowe
Dieta: · po prostu smaczne ·

Składniki
500 g mielonego mięsa wieprzowego
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki sosu sojowego
pół łyżeczki imbiru w proszku
cynamon, kolendra mielona, sól, pieprz
olej do smażenia

Wykonanie
Cebulę i czosnek posiekać, wymieszać z przyprawami. Dodać mięso i sos sojowy, wyrobić na jednolitą masę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować kuleczki i smażyć je na głębokim tłuszczu, a następnie wyłożyć na ręcznik papierowy do odsączenia jego nadmiaru. Podawać z dipami i miętą.

Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |


Przepis dodany przez: karima