Strona główna Dieta dla diabetyków przekąski Babeczki szpinakowe

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Babeczki szpinakowe

Dieta: · dla diabetyków ·

© Comugnero Silvana - Fotolia.com


Składniki
puszka karczochów ( odsączone i posiekane )
450 dag posiekanego szpinaku ( może być mrożony )
szklanka półtłustego twarogu z owczego mleka ( ricotta )
2 ubite jajka
1 wyciśnięty ząbek czosnku
¼ szklanki posiekanej czerwonej cebuli
½ łyżeczki posiekanego świeżego oregano
¼ szklanki rozdrobnionej półtłustej mozzarelli
szczypta soli i świeżo zmielonego pieprzu do smaku


Wykonanie
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W dużej misce mieszamy wszystkie składniki, a następnie umieszczamy je w silikonowych foremkach do babeczek.

Pieczemy 25-30 minut i podajemy bezpośrednio po wyciągnięciu z piekarnika.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 35 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 6




Przepis dodany przez: jesien21




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Polecamy Oferty pracy