Podziel się:
Bananowy chlebek z orzechami pecan
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
4 średnie banany bardzo dojrzałe
1,5 szklanki mąki
1 szklanka cukru
50 g masła
1 jajko
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
50 g orzechów pecan
Wykonanie
Banany obrać, rozgnieść widelcem na papkę, dodawać cukier, mąkę zmieszaną z sodą i solą, jajko, a na końcu stopione masło. Wymieszać i dodać posiekane grubo orzechy. Przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą podłużnej formy. Piec ok. 50 minut w 160 stopniach.
Rodzaj potrawy ciasta i ciastka | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 (nie licząc pieczenia) | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 8 |
Przepis dodany przez: Ewunia