Strona główna Dieta po prostu smaczne zupa Barszcz czerwony wigilijny

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Barszcz czerwony wigilijny

Dieta: · po prostu smaczne ·

©  teine - Fotolia.com


Składniki
1,5 l wywaru z warzyw
1 kg buraków
20 g suszonych grzybów
1 cebula
2 łyżeczki masła
1 butelka koncentratu z buraków (nie kwaszonego)
sól, cukier, czosnek i majeranek do smaku


Wykonanie
Grzyby umyć, namoczyć, dodać z płynem po moczeniu i ugotować. Buraki umyć, oczyścić, zalać w całości wrzątkiem i ugotować do miękkości. Następnie obrać i zetrzeć na tarce i dodać do wywaru warzywnego. Dolać wywar z grzybów, koncentrat i lubczyk, chwilę pogotować. Cebulę podsmażyć na maśle, na złoto, dodać posiekane grzyby jeszcze chwilę dusić. Barszcz doprawić i przecedzić. Dodać duszoną cebulę.

Podawać w filiżankach, z uszkami lub pasztecikami.

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 60 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 12




Przepis dodany przez: Klaudia




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy