Strona główna Dieta niskocholesterolowa zupa Barszcz postny (wigilijny)

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Barszcz postny (wigilijny)

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·

© Alina Gadomska - Fotolia.com


Składniki
5 średnich buraków
1 pęczek włoszczyzny
3 średnie cebule
butelka koncentratu barszczu
2 łyżki octu winnego
1 łyżka cukru
4 suszone grzyby
kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, 2 liście laurowe
sól, świeżo mielony pieprz do smaku


Wykonanie
Grzyby umyć i namoczyć na kilka godzin w wodzie. Ugotować i odcedzić, zostawiając wywar.

Oczyszczoną włoszczyznę i pokrojone w paski buraki włożyć do 1 litra wody, dodać ziele angielskie, liść laurowy i pieprz w ziarnach, ugotować (ok. 60. minut na małym ogniu), odcedzić i wymieszać z wywarem grzybowym. Doprawić koncentratem barszczu, solą i pieprzem. Pod koniec gotowania dodać ocet. Podawać gorący z uszkami, groszkiem ptysiowym lub pasztecikami.

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 60 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 6




Przepis dodany przez: ena




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy