Podziel się:
Bigos na - winie
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
kapusta kiszona -2 kg.- ,grzyby/garść/ i,śliwki -4-6,suszone ,przyprawy-pieprz, kminek,papryka
sól
liście laurowe-4
ziele angielskie-4
jałowiec- 3
rozmaryn świeży-mała gałązka
koncentrat pomidorowy różne gatunki mięs i wędlin-ogółem 1,5 kg.
Wykonanie
gotujemy kapustę krótko,odcedzamy, zalewamy rosołem,
gotujemy do miękkości z przyprawami,łączymy z mięsem i wędliną,
podprawiamy koncentratem pomidorowym i drobiną kminku.
KONIEC./chyba/ Reszta wg. własnej inwencji
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: średnie | Koszt: średni |
Czas: 5 (12 godzin -utrwalanie) | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 10 |
Źródło: rodzinny
Autor: Vika
Przepis dodany przez: Vika