Podziel się:
Biszkopt bezglutenowy
Dieta: · po prostu smaczne · bezglutenowa ·
Jest to przepyszny biszkopt z którego wyczarujecie najsmaczniejsze na świecie torty!
Składniki
zblanszowane, obrane, wysuszone i zmielone na mąkę migdały w ilości 250/280g - (można taki produkt zakupić gotowy)
Bezglutenowy proszek do pieczenia (podobno nie jest konieczny i bez niego wyrasta pięknie;)
1/4szklaneczki oleju
cukier waniliowy
1/3szklanki cukru
3 jajka
Wykonanie
Przygotowujemy blachę (ja wykładam papierem)
nastawiamy piekarnik na 150C z termoobiegiem lub 20Cwięcej bez...
Ubijamy białka na sztywno i powoli wsypujemy cukier waniliowy cały czas ubijając,następnie wsypujemy cukier-powoli ubijając cały czas na najwyższych obrotach dopiero jak piana jest sztywna tak,jak na bezy dodajemy powoli żółtka, cały czas ubijając(spokojnie całość trwa max10/15 minut)
Następnie łączymy masę z migdałami(nie mikserem!) delikatnie zakręcając łyżką do zupy-robimy takie koła ręką-góra dół i tak okręcając miskę o 360 stopni łączymy całość i bezpośrednio wlewamy olej zakręcając wszystko jeszcze raz delikatnie. Szybko wylewamy na blachę i do pieca!
Pieczemy 20/25minut! Najpyszniejszy biszkopt jaki w życiu jadłam! Smacznego!
Rodzaj potrawy desery | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 40 (Naprawdę Warto!) | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Źródło: ZASŁYSZANE i zmodyfikowane na własną modłę;)
Autor: SoLIS
Przepis dodany przez: SOLis
Komentarze
tomekprusik | 06:03:45, 20-01-2015 bardzo fajny przepis w szczególności że zaczynam dopiero przygodą z dietą bezglutenową Zobacz też
|