Podziel się:
Bitki w pomidorach
Dieta: · śródziemnomorska · dla diabetyków · niskowęglowodanowa · niskosodowa ·
Składniki
100 g chudej wołowiny lub wieprzowiny
1-2 (około 100 g) świeże lub mrożone pomidory
½ ząbka czosnku
½ łyżeczki suszonej szałwi lub estragonu
lubczyk, listek laurowy
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Wykonanie
1.mięso oczyścić, umyć, rozdzielić na dwa kawałki, zbić tłuczkiem, natrzeć czosnkiem
2.lekko opiec z obu stron na teflonowej patelni
3.przełożyć do rondelka, skropić wodą i dusić pod przykry-ciem na małym ogniu
4.pomidory umyć, pokrajać, rozdusić, przetrzeć i, gdy mięso będzie już miękkie, dodać wraz z ziołami do gotowej potrawy
Montignac - posiłek tłuszczowy
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: średnie | Koszt: średni |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 2 |
Przepis dodany przez: ena