Podziel się:
Blok czekoladowy
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
25 dag masła
1/2 szklanki wody
2 szklanki cukru
5-6 łyżek kakao
1/2 kg mleka w proszku
rodzynki
orzechy
paczka suchych wafli
2 paczki herbatników "petit beurre"
Wykonanie
Wodę, cukier i masło roślinne zagotować. Kakao i mleko w proszku razem wymieszać, po czym ciągle mieszając wlewać zagotowaną wodę z cukrem i tłuszczem. Do gładkiej masy dodać bakalie, pokruszone herbatniki i wafle. Wymieszać. Formę keksową wyłożyć folią aluminiową i przełożyć do niej masę. Ugnieść łyżką.Przestudzoną wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Rodzaj potrawy desery | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 20 |
Przepis dodany przez: solanka6