Podziel się:
Błyskawiczna zupa cebulowa
Dieta: · śródziemnomorska · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·
Składniki
1 łyżeczka masła
2 średniej wielkości, drobno pokrojone cebule
Ok. 6 filiżanek wody
1 kostka rosołowa
½ łyżeczki sosu sojowego
3 kromki bagietki
3 łyżeczki startego sera Parmezan
Wykonanie
1. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, dodaj cebulę. Pozostaw pod przykryciem aż zbrązowieje
2. Przełóż cebulę do garnka z wodą i bulionem. Przykryj i gotuj ok. 10 minut
3. Tuż przed podaniem do talerza z zupą włóż opieczoną kromkę bagietki posypaną serem
Rodzaj potrawy zupa | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 3 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 137 kcal Białko: 4 g |
Tłuszcze: 4 g |
Zawartość sodu: 292 mg |
Źródło: www.diet.com
Przepis dodany przez: marta