Podziel się:
Błyskawiczne babeczki z ryżu preparowanego
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
1 torebka preparowanego (dmuchanego) ryżu
100 g krówek zwykłych
100 g irysów lub toffi
100 g krówek czekoladowych
1 łyżka kakao
4 łyżki połamanych orzechów (różne rodzaje)
Wykonanie
Ryż i orzechy przyrumienić na złoto na suchej patelni , przesypać do dużej miski. Cukierki i kakao włożyć do garnka, roztopić i dobrze wymieszać. Ciepłą masę masę wlać do rumianego ryżu i dokładnie wymieszać.
Wkładać szybko miękką jeszcze masę porcjami do papilotek, pozostawić do ostygnięcia i stwardnienia.
Rodzaj potrawy ciasta i ciastka | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: yasqlka