Podziel się:
Brownies bez mąki
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
225g gorzkiej czekolady - przynajmniej 70% kakao
3 jaja
225g masła
150g mielonych migdałów
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
200 g drobnego cukru
Wykonanie
Czekoladę i masło stopić na małym ogniu, mieszając żeby się nie przypaliły. Dodać cukier i wanilię, dobrze wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Do ciepłej masy dodać rozptrzepane jajka i migdały. Dokładnie ale szybko wymieszać (nie ubijać!), przelać do formy ok. 20x24 cm i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni. Piec ok 40 minut aż wierzch będzie suchy i chrupiący.
Rodzaj potrawy ciasta i ciastka | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 60 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 12 |
Przepis dodany przez: karima