Strona główna Dieta lekkostrawna dodatek do dania głównego Budyń z Marchwi

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Budyń z Marchwi

Dieta: · lekkostrawna ·


Składniki
Marchewki - 4 szt.
Jajka - 2 szt
kasza manna - 1 łyżka
olej sojowy
lub słonecznikowy - 1 łyżka
małe czerstwe bułki - 2 szt.
mleko - 1/2 szklanki
bułka tarta - 1 łyżka
sól, cukier
posiekana zielona pietruszka 1 łyżka


Wykonanie
Formę budyniową posmarować ojejem, wysypać bułką tartą. Umytą marchew ugotować, ostudzić, zemleć w maszynce do mięsa razem z namoczoną i odciśniętą bułką, dodać kaszę mannę, sól, cukier do smaku i żółtka.Z białek ubić pianę i dodać do masy, wymieszać. Włożyć do przygotowanej formy, szczelnie zamknąć, gotować w łaźni wodnej około 45 mnin.
Podawać z sosami lub jako dodatek do drugich dań

Rodzaj potrawy dodatek do dania głównego Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 45 (tylko gotowanie) Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 120 kcal
Białko: 5 g
Tłuszcze: 3 g




Przepis dodany przez: lawenda




Zobacz też

Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Polecamy Oferty pracy