Strona główna Dieta niskocholesterolowa dodatek do dania głównego Buraczki do obiadu

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Buraczki do obiadu

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·

Z pysznych, gotowych buraczków ze słoiczka, które smakują ja te, robione przez nas w domu. Z dodatkiem papryki.

Buraczki do obiadu


Składniki
• 2 słoiki buraczków tartych
• 1 duża papryka czerwona
• 2 łyżki mąki
• kilka łyżek oliwy z oliwek
• sól, cukier, ocet lub kwasek cytrynowy do smaku
• ok. pół szklanki wody
• natka pietruszki do dekoracji



Wykonanie
Paprykę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju a następnie dodajemy do buraczków. Doprawiamy cukrem, solą i octem lub kwaskiem cytrynowym tak, aby otrzymać słodko-kwaśny smak.
Na patelni rumienimy mąkę z oliwą a następnie wlewamy trochę zimnej wody tak, aby powstał sos. Jeżeli jest za gęsty dolewamy więcej wody, intensywnie mieszając. Buraczki mieszamy z sosem i dusimy przez chwilę na małym ogniu. Dekorujemy natką pietruszki. Podajemy jako dodatek do dań mięsnych.


Rodzaj potrawy dodatek do dania głównego Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 15 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4

Źródło: Firma Bracia Urbanek
Autor: Firma Bracia Urbanek



Przepis dodany przez: PR CLUB




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Rewelacyjny schab gotowany
Polecamy Oferty pracy