Podziel się:
Buraczki marynowane
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · po prostu smaczne ·
Składniki
Składniki:
3 kg buraków ugotować w łupinach, obrać, pokroić w cienkie plasterki
3 szklanki wody
1 szklanka octu
1 1/2 szklanki cukru
7 szt. goździków
7 ziaren ziela angielskiego
3 ząbki czosnku
1 łyżka soli
1 szt. liścia laurowego
Wykonanie
Wodę i ocet zagotować z przyprawami, cukrem i solą. Zalać pokrojone buraczki i do lodówki. Dobre są na następny dzień.
Rodzaj potrawy surówka | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 40 (nie licząc chłodzenia) | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Źródło: PRZEPISY KUCHARSKIE.exe
Przepis dodany przez: ewa_s