Strona główna Dieta dla diabetyków zupa Cebulowa z temperamentem

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Cebulowa z temperamentem

Dieta: · dla diabetyków · niskowęglowodanowa · niskokaloryczna ·

Różowe wino, słodka i ostra papryka oraz szczypta chili dodają klasycznej francuskiej zupie temperamentu zarówno w kolorycie jak i w smaku.

Cebulowa z temperamentem


Składniki
1 kg cebuli
2 łyżki oleju z pestek winogron
3/4 litra bulionu warzywnego
1 łyżka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
szczypta chili
150 ml różowego wytrawnego wina
2 łyżki czerwonego octu winnego
sól, pieprz do smaku
150 g żółtego ostrego sera o niskiej zawartości tłuszczu


Wykonanie
Cebulę obrać i pokroć w cienkie półplasterki. Poddusić na oleju, tak by wchłonęła cały tłuszcz i zeszkliła się, częściowo się rumieniąc. Zalać cebulę bulionem i gotować na małym ogniu do całkowitej miękkości, aż zacznie się rozpadać (ok. 20-30 minut).

Miękką cebulę zmiksować razem z wywarem na gładką, dość gęstą masę. Dodać słodką i ostrą paprykę, ocet i wino. Gorować razem jeszcze 5-6 minut, do zagęszczania zupy. Doprawić chili, pieprzem i solą.

Podawać bardzo gorącą, posypaną startym żółtym serem.

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 40 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 6
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 80 kcal




Przepis dodany przez: yasqlka




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy