Podziel się:
Chłodnik truskawkowy
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · wysokowapniowa · niskosodowa · niskokaloryczna ·
Idealny na wiosenno-letni obiad. Ta bogata w witaminy i lekka zupa z pewnością doda nam energii i witalności!
Składniki
Składniki dla czterech osób:
• ½ kg mrożonych lub świeżych truskawek
• Litr jogurtu naturalnego
• ½ opakowania cukru wanilinowego
• 2 łyżki cukru
• Liście mięty
• 2 szklanki ugotowanego, białego makaronu tagliatelle
Wykonanie
Przygotowanie tej zupy zajmie nam doslownie 5 minut! Kilka truskawek pokroić. Resztę zmiksować z jogurtem, cukrem i cukrem wanilinowym. Rozlać chłodnik do miseczek. Ozdobić liśćmi mięty i pokrojonymi truskawkami.
Rodzaj potrawy zupa | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Źródło: www.cykoria.com.pl
Przepis dodany przez: PR CLUB