Podziel się:
Ciasto dyniowo - orzechowe
Dieta: · po prostu smaczne ·
Bardzo proste ciasto, szybkie w przyrządzaniu, wilgotne, aromatyczne i niezwykle smaczne.
Składniki
3 szklanki mąki
2 szklanki cukru
4 jajka
0,5 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody
1 szklanka oleju
2 szklanki drobno startej dyni
150 g mielonych orzechów włoskich
Wykonanie
Wymieszać mąkę, cukier, jajka, cynamon, proszek, sodę, olej i dynię. Dodać orzechy. Wlać masę do formy 20x20 lub tortownicy "z kominkiem".
Piec 60 do 75 minut w temperaturze 170 stopni, do "suchego patyczka".
Rodzaj potrawy ciasta i ciastka | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 90 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 20 |
Więcej zdjęć:
Przepis dodany przez: ena
Komentarze
Kankan | 19:02:47, 02-11-2011 Ciasto jest super polecam ,znam ten przepis i juz wiele razy piekłam. mozna przełozyc kremem lub powidłami. Kankan | 19:05:51, 02-11-2011 tak wygląda moje ciasto z tego przepisu. Zobacz też |