Strona główna Dieta lekkostrawna ciasta i ciastka Ciasto z owocami

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Ciasto z owocami

Dieta: · lekkostrawna · niskosodowa ·

© teressa - Fotolia.com


Składniki
4 jajka
1 szklanka cukru
1 1/2 szklanki mąki cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki oleju lub oliwy
1 kg sezonowych lub mrożonych owoców


Wykonanie
Całe jajka utrzeć z cukrem, dodać olej, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Wylać na tortownicę średniej wielkości /25cm./ wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą,Na wierzchu ułożyć dowolne owoce,nie wciskać,same wejdą.

Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 40 min,aż ciastoprzybierze złoty kolor.

Po wystygnięciu można zalać galaretką lub posypać cukrem pudrem.

Rodzaj potrawy ciasta i ciastka Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 30 (około 40 minut pieczenie) Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 12




Przepis dodany przez: Kundzia




Zobacz też

Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dieta niskosodowa - najnowsze przepisy
Chłodnik truskawkowy
Zupa krem z dyni z kaszką kuskus
Papryka nadziewana kaszą kuskus i mięsem indyczym
Pikantny chłodnik z arbuzem
Mus cytrynowy
Polecamy Oferty pracy