
Podziel się:




Cytrynowy łosoś
Dieta: · niskocholesterolowa · niskowęglowodanowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·

Składniki
2 łyżeczki oliwy z oliwek
2 łyżeczki posiekanego czosnku
1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
2 filety z łososia
1 cytryna

Wykonanie
1. Przypraw rybę pieprzem
2. Na patelni rozpuść oliwę, dodaj czosnek i rybę
3. Smaż ok. 10 minut, następnie przełóż rybę na drugą stronę
4. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny

Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 25 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |

Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 323 kcal Białko: 23 g |
Tłuszcze: 24 g |

Źródło: www.allrecipes.com

Przepis dodany przez: marta