Podziel się:
Czeskie medaliony
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
80 dag cielęciny
sól, pieprz
opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
4 łyżki oleju
1 jajko
Wykonanie
Cielęcinę opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki na 30 minut. Następnie pokroić w grube plastry, smażyć kilka minut na dużym ogniu (z obu stron).
Ciasto francuskie rozmrozić, ułożyć płaty jeden na drugim, rozwałkować, pokroić na paski szer. 2 cm.
Usmażone plastry mięsa owijać paskami ciasta, smarować jajkiem i układać na blasze. Zapiekać 5 minut w bardzo gorącym piekarniku, podawać z warzywami zaraz po przyrządzeniu.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: średnie | Koszt: średni |
Czas: 45 | Danie wegetariańskie: nie |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 103 kcal |
Przepis dodany przez: ena