Strona główna Dieta niskocholesterolowa przekąski Czeskie placki warzywne

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Czeskie placki warzywne

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·


Składniki
300 g mrożonego szpinaku
2 cebule,
1 łyżka margaryny,
sól,
biały pieprz,
200 g sera topionego czosnkowego,
800 g ziemniaków,
1 duża marchew,
1 jajo,
3 łyżki płatków owsianych,
4 łyżki oleju


Wykonanie
1. Szpinak rozmrozić. Cebulę pokroić w kostkę i podrumienić na margarynie. Dodać szpinak i dusić na średnim ogniu do momentu, aż nie wyparuje sok ze szpinaku. Osolić, popieprzyć, dodać serek topiony i pozostawić aż się roztopi.

2. Ziemniaki i marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce razem z cebulą. Dodać jajo, płatki owsiane i 1/2 łyżeczki soli.

3. Z ciasta ziemniaczanego z marchwią kolejno upiec 8 chrupiących placków. Na 4 plackach położyć masę szpinakową, przykryć pozostałymi plackami i podawać. Można ozdobić szynką i natką z pietruszki lub koperkiem.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 40 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 550 kcal
Tłuszcze: 29 g




Przepis dodany przez: Tomasso




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Polecamy Oferty pracy