Podziel się:
Delikatny schab - bardzo soczysty
Dieta: · niskowęglowodanowa · po prostu smaczne ·
Składniki
1-1,5 kg schabu bez kości
ulubione przyprawy (ja zawsze stosuję: delikat Knorr-a czerwony, vegetę, czosnek granulowany, czerwoną słodką paprykę i majeranek)
Wykonanie
1. Schab opłukać pod zimna wodą, natrzeć przyprawami i na noc włożyć do lodówki.
2. Następnego dnia mięso włożyć do foliowego worka i szczelnie związać.
3. Do garnka wlać zimna wodę, osolić dodać listek i ziele angielskie. Włożyć mięso w worku i włączyć gaz. Mięso w worku musi być przykryte wodą.
4. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 40 minut.
5. Po tym czasie wyłączyć gaz. Mięso pozostawić w garnku jeszcze 15 minut. Następnie mięso wyjąć z garnka i worka. Wyłożyć na deseczkę i zostawić do wystudzenia.
6. Tak przygotowany schab jest niezwykle delikatny i soczysty.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 5 |
Przepis dodany przez: Camila