Podziel się:
Deska grillowych specjałów
Dieta: · niskowęglowodanowa · bezglutenowa ·
Grillowe produkty podane na pięknej, drewnianej desce zachęcają do jedzenia. Drewniane naczynie sprawia, że nawet zwyczajna kiełbaska czy ogórek zyskują niecodzienny wygląd jak i smak. Bo to, co jest ładnie podane smakuje znacznie lepiej! Spróbujcie sami!
Składniki
• 2 plastry karkówki,
• 2 kiełbaski
• 8 ogórków konserwowych lub kwaszonych
• Papryka żółta i czerwona
• 1 cebula
• przyprawa grillowa
Wykonanie
Mięso kroimy na grube kawałki, zaś cebulę i połowę papryki w plastry. Wymienione wyżej składników nadziewamy na drewniane patyczki i robimy z nich szaszłyki. Całość posypujemy dowolną przyprawą i razem z kiełbaskami grillujemy na tacce lub patelni grillowej przez ok. 10 minut (szaszłyki) do 20 minut (kiełbaski).
W tym czasie wyjmujemy ogórki ze słoika i układamy je na drewnianej desce. Obok kładziemy pokrojoną paprykę żółtą i czerwoną a następnie upieczone mięso. Tak zaserwowane produkty są godne nawet najbardziej wykwintnego przyjęcia!
Na desce może znaleźć się dosłownie wszystko: marynowany lub pieczony czosnek, oliwki, papryka konserwowa lub konserwowe patisony. Wybór składników daje mnóstwo możliwości.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 25 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Źródło: www.urbanek.com.pl
Autor: Firma Bracia Urbanek
Przepis dodany przez: PR CLUB