Podziel się:
Dietetyczne warzywa z grilla
Dieta: · śródziemnomorska · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·
Składniki
pół czerwonej papryki pokrojonej w paseczki
8 szparagów
15 dag świeżej fasolki szparagowej
1 średniej wielkości cukinia przekrojona wzdłuż
opcjonalnie: bakłażan, cebula, zielona papryka, pokrojone jabłka
Wykonanie
Myjemy i kroimy warzywa a następnie układamy na aluminiowej tacce ( można ją polać małą ilością oliwy z oliwek ). Grilujemy warzywa w średniej temperaturze. Przekładamy podczas pieczenia około 4 razy.
Czas grillowania jest inny dla każdego z warzyw, dlatego najpierw kładziemy na ruszcie fasolkę, szparagi i paprykę, po 5 minutach dodajemy cukinię.
Cebule, bakłażan i jabłka powinniśmy opiekać 5 minut dłużej od pozostałych warzyw.
Dieta Montignac - II faza lub pisiłek węglowodanowy (bez oliwy)
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Białko: 2 g |
Węglowodany: 7 g |
Zawartość sodu: 4 mg |
Przepis dodany przez: yasqlka