Podziel się:
Dietetyczny cheeseburger
Dieta: · niskocholesterolowa ·
Składniki
4 pełnoziarniste bułki
50 g mielonej wołowiny (jak na tatar)
białko z jednego jajka
1 bułka podsuszona
1 posiekana cebula
1 posiekana pietruszka
sól, pieprz
olej
1 pomidor
30 g niskotłuszczowego sera
sałata
Wykonanie
1.bułkę wymoczyć około 15 min. w wodzie
2.wycisnąć ją i wymieszać z mięsem, białkiem, cebulą, pietruszką i przyprawami
3.z powstałej masy ulepić zrazy i podpiec na oleju
4.położyć ser na ciepłe jeszcze zrazy
5.przepołowić pełnoziarniste bułki i włożyć do nich upieczone zrazy, sałatę i pomidora
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: nie |
Źródło: AARP
Przepis dodany przez: ena
Zobacz też
|