Podziel się:
Dorsz z warzywami na parze
Dieta: · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskowęglowodanowa · lekkostrawna ·
Składniki
4 filety z dorsza po ok 150 g każdy
1/2 cytryny
1 mały brokuł
1 mały kalafior
szczypta białego pieprzu
1/2 l wywaru warzywnego
1 łyżka oliwy z oliwek
sól
Wykonanie
Brokuła i kalafiora umyć i podzielić na różyczki. Zblanszować przez 10 min w wywarze warzywnym.
Filety skropić sokiem z połowy cytryny i oliwą posypać pieprzem i włożyć do naczynia do gotowania na parze. Na wierzch położyć warzywa. Gotować na parze według instrukcji obsługi garnka, około 30 minut.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 40 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: jesien21