Strona główna Dieta śródziemnomorska danie główne Duszona jagnięcina

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Duszona jagnięcina

Dieta: · śródziemnomorska · niskowęglowodanowa ·

©  Kybele - Fotolia.com


Składniki
kilogram jagnięciny
szklanka wody
kilka łyżek oliwy z oliwek
2 cebule, pokrojone w półtalarki
łyżka siekanej natki pietruszki
2-3 ząbki siekanego czosnku
seler, pokrojony w średnią kostkę
przyprawy: sól, pieprz, kminek, ostra papryka


Wykonanie
Oliwę z oliwek podgrzać na patelni i wrzucić nań jagnięcinę pokrojoną w kostkę. Jagnięcinę obsmażyć. Dodać cebulę i krótko acz intensywnie obsmażyć razem z jagnięciną. Wlać wodę, dodać część natki pietruszki i dusić około 40-50 minut. Dodać mielony kminek (około jednej łyżeczki) i ostrą paprykę (około pół łyżeczki). Wodę w trakcie duszenia uzupełniać, tak by zawsze na patelni było nieco sosu. Dodać seler w kostkach. Dusić jeszcze 20 minut, pod koniec przyprawić do smaku solą i ewentualnie pieprzem.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: średnie Koszt: wysoki
Czas: 90 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: ggacki




Zobacz też

Dieta śródziemnomorska - najnowsze przepisy
Capellini alla marinara
Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym
Grillowana cukinia z serkiem topionym
Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu
Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy