Podziel się:
Dynia z patelni
Dieta: · po prostu smaczne ·
Jest to dodatek do drugiego dania.
Składniki
Dowolna ilość obranej,pozbawionej pestek ,pokrojonej w kostkę dyni,
czosnek,
masło,
olej,
sol,
pieprz
Wykonanie
Na patelni rozgrzać masło z olejem./Tłuszczu tyle aby pokrył dno patelni./
Obrać i posiekać 2,3 ząbki czosnku,a następnie lekko zrumienić go na tłuszczu.
Dodać pokrojoną w niedużą kostkę dynię i obracając ją, podsmażać do pożądanej twardości.Widelec ma lekko wchodzić w kosteczkę.
Rodzaj potrawy dodatek do dania głównego | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Autor: zosiaD i elizka
Więcej zdjęć:
Przepis dodany przez: elizka