Podziel się:
Fasola z sosem cebulowym
Dieta: · dla diabetyków ·
Składniki
1/2 fasolki szparagowej
2 średnie cebule
1 pomidor
olej
100 g tofu
30 g sera żółtego
łyżeczka mąki ziemniaczanej
sól, pieprz, kurkuma, oregano, koperek
Wykonanie
Fasolę umyć, ugotować. Cebule pokroić w piórka, pomidora obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wsypać kurkumę, oregano, sól i pieprz, podsmażyć stale mieszając. Dodać pomidora i cebulę, wymieszać, podlać 2 łyżkami wody, dusić kilka minut. Dołożyć pokrojone w kostkę tofu i posiekany koperek. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, wlać do pomidora i tofu z cebulą i przyprawami, zagotować. Fasolkę zalać sosem, posypac serem i zapiec.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: średnie | Koszt: niski |
Czas: 40 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Węglowodany: 12 g |
Przepis dodany przez: kate
Zobacz też
|