Podziel się:
Fasolka szparagowa
Dieta: · lekkostrawna ·
Składniki
40 dag fasolki szparagowej
30 dag ziemniaków
6 łyżek oliwy
6 łyżek wody
2 szt jajek
5 dag parmezanu
3 ząbki czosnku
majeranek
Wykonanie
40 dag fasolki szparagowej i 30 dag ziemniaków należy podgotować w osolonej wodzie. Na patelni w łyżce oliwy i 6 łyżkach wody poddusić przez 4 minuty posiekaną cebulkę. Następnie dodać obgotowaną (czyli nie za miękką) fasolkę i pogotować razem przez około 2 min. Nasze kartofle gnieciemy i w misce mieszamy z fasolką, 2 roztrzepanymi jajami, 5 dag parmezanu, 5 łyżkami oliwy, 3 ząbkami rozgniecionego czosnku i majerankiem. Doprawiamy to wszystko jakoś solą i pieprzem. Następnie przekładamy do żaroodpornego wysmarowanego bułka tartą naczynia i pieczemy 30 minut w temperaturze 180°C.
Rodzaj potrawy surówka | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: ewa_s
Komentarze
Barwa | 14:20:36, 18-06-2011 Przepis jest ciekawy i na pewno go wypróbuję . Zastanawiają mnie tylko ziemniaki, gdyż podgotowane się raczej nie rozgniotą? Zobacz też
|