Strona główna Dieta lekkostrawna surówka Fasolka szparagowa

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Fasolka szparagowa

Dieta: · lekkostrawna ·


Składniki
40 dag fasolki szparagowej
30 dag ziemniaków
6 łyżek oliwy
6 łyżek wody
2 szt jajek
5 dag parmezanu
3 ząbki czosnku
majeranek



Wykonanie
40 dag fasolki szparagowej i 30 dag ziemniaków należy podgotować w osolonej wodzie. Na patelni w łyżce oliwy i 6 łyżkach wody poddusić przez 4 minuty posiekaną cebulkę. Następnie dodać obgotowaną (czyli nie za miękką) fasolkę i pogotować razem przez około 2 min. Nasze kartofle gnieciemy i w misce mieszamy z fasolką, 2 roztrzepanymi jajami, 5 dag parmezanu, 5 łyżkami oliwy, 3 ząbkami rozgniecionego czosnku i majerankiem. Doprawiamy to wszystko jakoś solą i pieprzem. Następnie przekładamy do żaroodpornego wysmarowanego bułka tartą naczynia i pieczemy 30 minut w temperaturze 180°C.

Rodzaj potrawy surówka Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 30 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: ewa_s




Komentarze

Barwa     |     14:20:36, 18-06-2011
Przepis jest ciekawy i na pewno go wypróbuję . Zastanawiają mnie tylko ziemniaki, gdyż podgotowane się raczej nie rozgniotą?

Zobacz też

Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Polecamy Oferty pracy