Podziel się:
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Dieta: · dla diabetyków · po prostu smaczne ·
Z jajkami i ogórkiem konserwowym
Składniki
100g prawdziwego serka topionego (dowolny smak np. złoty ementaler, z papryką lub ze szczypiorkiem)
• 1-2 gotowane jajka
• Dowolna wędlina
• ogórki konserwowe, papryka, szczypiorek
• przyprawy (sól, pieprz)
• 1 bagietka
• sałata
Wykonanie
Utrzeć serek topiony, dodać jajka pokrojone w kostkę, wędlinę i warzywa pokrojone w słupki.
Kawałki bagietki wydrążyć i następnie napełnić farszem. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić dobrze w lodówce. Schłodzoną bagietkę pokroić w plastry i podawać na talerzu przybranym sałatą.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |
Źródło: SERTOP
Autor: PR CLUB
Przepis dodany przez: PR CLUB