Strona główna Dieta po prostu smaczne sos Fondue z serka topionego

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Fondue z serka topionego

Dieta: · po prostu smaczne ·

Doskonały dodatek do grzanek, mięs i warzyw

Fondue z serka topionego


Składniki
• 2 opakowania dobrego serka topionego śmietankowego z czosnkiem
• 50ml białego wina
• sól, pieprz
• 2 ząbki czosnku
• odrobina mąki ziemniaczanej




Wykonanie
Serek topiony podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy wino, sól, pieprz i wyciśnięty czosnek. Jeżeli będzie taka potrzeba zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Podajemy na gorąco, jako dodatek do grillowanych bagietek, pieczonych ziemniaków, mięs, szaszłyków i pieczonych warzyw.

Rodzaj potrawy sos Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 10 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 4

Źródło: SERTOP
Autor: SERTOP



Przepis dodany przez: PR CLUB




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy