Podziel się:
Fondue z serka topionego
Dieta: · po prostu smaczne ·
Doskonały dodatek do grzanek, mięs i warzyw
Składniki
• 2 opakowania dobrego serka topionego śmietankowego z czosnkiem
• 50ml białego wina
• sól, pieprz
• 2 ząbki czosnku
• odrobina mąki ziemniaczanej
Wykonanie
Serek topiony podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy wino, sól, pieprz i wyciśnięty czosnek. Jeżeli będzie taka potrzeba zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Podajemy na gorąco, jako dodatek do grillowanych bagietek, pieczonych ziemniaków, mięs, szaszłyków i pieczonych warzyw.
Rodzaj potrawy sos | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |
Źródło: SERTOP
Autor: SERTOP
Przepis dodany przez: PR CLUB