Podziel się:
Francuska zupa wiosenna
Dieta: · śródziemnomorska · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·
Składniki
2 łyżeczki masła
180 g posiekanego pora
3/8 posiekanej cebuli
755 ml wody
1 duży, posiekany ziemniak
1 posiekana marchewka
3/8 pokrojonych szparagów
25 g białego ryżu
Szczypta soli
90 g świeżego szpinaku
95 ml śmietany
Wykonanie
1.Rozpuść masło na patelni. Dodaj pora i cebulę. Pozostaw na ogniu aż zmiękną
2.Nalej do garnka wodę, dodaj marchewkę, ziemniaka, szparagi i ryż. Przypraw solą. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj około 30 min, aż warzywa i ryż będę miękkie
3.Wymieszaj szpinak ze śmietaną i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze ok. 5 min
Rodzaj potrawy zupa | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 45 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 196 kcal Białko: 4 g |
Tłuszcze: 13 g |
Cholesterol: 45 mg |
Źródło: www.allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta