Podziel się:
Francuskie rogaliki z łososiem
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
300 g mrożonego ciasta francuskiego
100 g wędzonego łososia
40 g pistacji
3 żółtka
150 g ostrego żółtego sera
Wykonanie
Łososia drobno posiekać, wymieszać z żółtkami, drobno utartym serem i posiekanymi pistaccjami. Masa powinna mieć konsystencję jak na kotlety mielone.
Płaty ciasta rozmrozić i rozwałkować na grubość 2 mm. Wykroić z niego prostokąty i podzielić je na szpiczaste trójkąty (porcja wystarcza na około 30 sztuk).
Masę łososiową układać pośrodku trójkątów, po czym zwijać je i formować małe rogaliki. Rogaliki układać na lekko natłuszczonej blasze lub na papierze do pieczenia. Posmarować rozmąconym żółtkiem i piec przez 15-18 minut w temperaturze 200 stopni.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 (nie licząc pieczenia) | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: Ewunia