Podziel się:
Gazpacho
Dieta: · śródziemnomorska · niskocholesterolowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Hiszpański chłodnik - doskonały na letnie upały, pachnący świeżymi pomidorami, oliwą i czosnkiem. Idealna bomba witaminowa na początek śródziemnomorskiego posiłku.
Składniki
½ małej filiżanki soku pomidorowego
1 filiżanka bulionu
1 łyżka oliwy z oliwek
10 g pokrojonej cebuli
100 g ogórków
10 g papryki
sok z ½ cytryny
4 kostki lodu
czosnek w proszku
sól
pieprz
Wykonanie
1.sok pomidorowy, bulion, oliwę z oliwek, cebulę i sok z cytryny wymieszać z kostkami lodu
2.ogórki i paprykę pokroić w kostki i wymieszać
3.odstawić na godzinę w chłodne miejsce
4.po godzinie pikantnie doprawić
Dieta Montignac posiłek tłuszczowy lub węglowodanowy (jeśli zrezygnujemy z oliwy).
Rodzaj potrawy zupa | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 2 |
Przepis dodany przez: Mirosław