Podziel się:
Golonka duszona w aromatycznym sosie
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
2 duże golonki-tylne
1 marchew i biała cebula
2 pietruszki
1/2 pora i selera
3 łodygi selera naciowego
1l. piwa
MARYNATA;
6łyżek musztardy
5 łyżek koncentratu pom.
1 łyżka posiekanego czosnku,majeranku
1 łyżeczka tymianku
1 szkl. oleju
Wykonanie
Składniki marynaty połączyć i natrzeć umyte i osuszone golonki,na noc do lodówki.
Wstawić do piekarnika 185st.i piec ok.20min, następnie obłożyć pokrojonymi w dużą kostkę warzywami i podlać piwem. Dusić w piekarniku pod przykryciem ok.2godz. (do miękkości) w temp. 120st.
Po upieczeniu zlać sos z warzywami,zmiksować i doprawić do smaku. Golonki podzielić na porcje i polać sosem.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 5 (dodaj marynowanie) | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: guga102