
Podziel się:




Golonka pieczona z ziołami
Dieta: · po prostu smaczne ·

Składniki
Składniki:
- Golonka pieczona
- świeże zioła: rozmaryn, oregano, pietruszka
- kilkanaście ziarenek zielonego pieprzu
Składniki na sos śmietanowo – musztardowy:
- 3 łyżki musztardy sarepskiej
- 2 łyżki śmietany 12%

Wykonanie
Golonkę kładziemy na ruszt i układamy na niej gałązki ziół oraz obsypujemy zielonym pieprzem. Grillujemy z obu stron aż zarumieni się na złoty kolor.
Golonka świetnie smakuje z sosem musztardowo – śmietanowym albo po prostu z chrzanem.

Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 25 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |

Źródło: ZM Pekpol
Autor: gastrosfera

Przepis dodany przez: Gastrosfera