Podziel się:
Grillowana polędwiczka z serkiem topionym
Dieta: · po prostu smaczne ·
Dodatek prawdziwego serka topionego nadaje polędwicy niesamowity smak!
Składniki
• 4 sztuki 2-centymetrowych kawałków polędwicy wieprzowej
• 1 opakowanie serka topionego śmietankowego
• sól, pieprz
• 4 łyżki oliwy z oliwek
Wykonanie
Polędwicę wieprzową rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Każdy kawałek oprószamy solą i pieprzem i grillujemy przez ok.10 minut. Na każdą porcję kładziemy plaster serka topionego i zapiekamy jeszcze 5 minut, do momentu, aż serek się rozpuści.
Posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |
Źródło: SERTOP
Autor: SERTOP
Przepis dodany przez: PR CLUB