Strona główna Dieta po prostu smaczne przetwory Grzybki marynowane z przepisu babci

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Grzybki marynowane z przepisu babci

Dieta: · po prostu smaczne ·

Jest stosy sposobów na marynowanie grzybków. Ale ten jest palce lizać. Ilosć zalewy trzeba sobie dopasować do ilości grzybków.


Składniki
Składniki
Grzybki leśne oczyszczone.
Zalewa: 1 litr wody,3 łyżki cukru,1 czubata łyżka soli,
4liście laurowe,8 ziaren ziela,
1 szklanki octu 10%



Wykonanie
Wykonanie
Zalewę bez octu pogotować kilka minut.
Po tym dolać ocet.
Wcześniej oczyszczone grzyby wrzucić do wrzącej wody
i gotować 5minut.Nie dłużej ,bo,jak mówi babcia,
ucieknie smak grzybów .Dobrze osączyć,włożyć do słoików
,zalać gorącą zalewą.
Pasteryzować pół godz do 40 min. od zagotowania słoików,
na mniejszym ogniu.


Rodzaj potrawy przetwory Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 60 Danie wegetariańskie: nie

Źródło: niezane
Autor: babcia



Przepis dodany przez: Camila




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy