Podziel się:
Grzyby smażone
Dieta: · po prostu smaczne ·
Tradycyjna potrawa w mojej rodzinie. Robię tego masę, żeby nie zniknęło z talerza zanim sama zjem. Polecam - danie proste i pyszne.
Składniki
20 średnich kapeluszy grzybów suszonych.
Mąka do obtaczania
Olej do smażenia
Sól do smaku
Wykonanie
Grzyby namoczyć na noc a potem ugotować (ok 30 minut) w tej samej wodzie (wywar można użyć do barszczu). Wyjąć z wody, odsączyć i zostawić do lekkiego osuszenia. Panierować w ące i smażyć na rozgrzanym oleju na chrupko. Przed podaniem posolić.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: jo-asienka