Strona główna Dieta dla diabetyków danie główne Gulasz cielęcy

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Gulasz cielęcy

Dieta: · dla diabetyków ·

© sil007 - Fotolia.com


Składniki
300 g cielęciny
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
500 g dyni
1 pomidor
1 cebula
sól pieprz, bazylia
olej


Wykonanie
Mięso pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem i bazylią, odstawić. Dynię pokroić w kostkę, ugotować na pół - miękko, odcedzić. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, obsmażyć na nim mięso, dodać cebulę, paprykę i dynię, posypać przyprawami, podlać kilkoma łyżkami wywaru z gotowania dyni. Dusić 10-15 minut pod przykryciem, następnie dodać pokrojonego w kostkę pomidora, dusić gulasz jeszcze kilka minut. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 60 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 3
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Węglowodany: 9 g




Przepis dodany przez: kate




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Polecamy Oferty pracy