Podziel się:
Gulasz piwny
Dieta: · niskowęglowodanowa ·
Składniki
0,5 kg mięsa wieprzowego
3 średnie cebule
3 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżka czerwonej papryki
1 butelka jasnego piwa
łyżeczka kminku
1 kromka razowego chleba
sól
pieprz
Wykonanie
Mięso wieprzowego należy umyć i osuszyć, a następnie pokroić w kostkę. Posypać papryką. Obrać cebule, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie dodać mięso - smażyć około 10 minut. Posypać kminkiem, wlać połowę jasnego piwa. Przykryć garnek i gotować na małym ogniu około 45 minut.
Gdy mięso będzie miękkie dodać pokruszony chleb razowy i dolać resztę piwa. Gotować jeszcze 15 minut. Na końcu przyprawić pieprzem i solą.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: largetto