Podziel się:
Halibut w migdałach
Dieta: · śródziemnomorska · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
4 filety z halibuta
½ szklanki płatków migdałowych
¼ szklanki bułki tartej
1 łyżeczka świeżej, posiekanej pietruszki
1 łyżeczka masła
2 łyżeczki świeżego, soku cytrynowego
Szczypta soli i pieprzu
Wykonanie
1. Połącz ze sobą i wymieszaj przy pomocy miksera: migdały, bułkę tartą i pietruszkę
Dadaj sól i pieprz.
2. Nagrzej piekarnik do ok. 180 °C, formę do pieczenia posmaruj odrobiną masła, lub oleju
3. Ułóż filety w naczyniu do pieczenia, posyp solą i pieprzem. Wierzch ryby delikatnie posyp migdałową mieszanką
4. Piecz około 15 minut
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: średnie | Koszt: średni |
Czas: 25 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 216 kcal Białko: 8 g |
Tłuszcze: 14 g |
Zawartość sodu: 456 mg Cholesterol: 15 mg |
Źródło: www.oodfit.com
Przepis dodany przez: marta