Podziel się:
Halibut w ziołach
Dieta: · śródziemnomorska · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskowęglowodanowa · lekkostrawna · niskosodowa · niskokaloryczna ·
Składniki
500 g halibuta lub innej chudej ryby
¼ łyżeczki papryki
½ łyżeczki cebuli granulowanej
¼ łyżeczki czosnku granulowanego
łyżeczka suszonego oregano
½ łyżeczki suszonego tymianku
szczypta pieprzu Cayenne
szczypta pieprzu
1- 2 łyżeczki soku z cytryny
Wykonanie
Rybę podzielić na kawałki i ułożyć w natłuszczonym naczyniu do pieczenia. Połączyć wszystkie sypkie przyprawy i posypać rybę. Skropić sokiem z cytryny.
Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: wysoki |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 128 kcal Białko: 24 g |
Tłuszcze: 3 g |
Przepis dodany przez: jesien21