Strona główna Dieta niskocholesterolowa danie główne Halibut z Parmezanem

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Halibut z Parmezanem

Dieta: · niskocholesterolowa · niskowęglowodanowa ·


Składniki
3 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka soku z cytryny
3 łyżeczki musztardy
Szczypta soli i pieprzu
455g filetów z halibuta
1 filiżanka odtłuszczonej śmietany
2 łyżeczki startego odtłuczonego Parmezanu
80 g podsmażonej cebuli


Wykonanie
1.Połącz oliwę, masło, sok cytrynowy, musztardę przyprawy. W tak przygotowanej mieszance umieść filety, pozostaw w lodówce na 45 minut
2.Nagrzej piekarnik do 175°C
3.Umieść rybę w naczyniu do pieczenia, polej sosem, w którym się znajdowała. Posyp Parmezanem i cebulką
4.Piecz około 15 minut


Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 5 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 532 kcal
Białko: 30 g
Tłuszcze: 40 g
Cholesterol: 72 mg

Źródło: www.allrecipes.com



Przepis dodany przez: marta




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy