Podziel się:
Halibut z Parmezanem
Dieta: · niskocholesterolowa · niskowęglowodanowa ·
Składniki
3 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka soku z cytryny
3 łyżeczki musztardy
Szczypta soli i pieprzu
455g filetów z halibuta
1 filiżanka odtłuszczonej śmietany
2 łyżeczki startego odtłuczonego Parmezanu
80 g podsmażonej cebuli
Wykonanie
1.Połącz oliwę, masło, sok cytrynowy, musztardę przyprawy. W tak przygotowanej mieszance umieść filety, pozostaw w lodówce na 45 minut
2.Nagrzej piekarnik do 175°C
3.Umieść rybę w naczyniu do pieczenia, polej sosem, w którym się znajdowała. Posyp Parmezanem i cebulką
4.Piecz około 15 minut
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 532 kcal Białko: 30 g |
Tłuszcze: 40 g |
Cholesterol: 72 mg |
Źródło: www.allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta