Podziel się:
Hamburgery z serem pleśniowym
Dieta: · dla diabetyków · niskotłuszczowa ·
Składniki
500 g chudej mielonej wołowiny
50 g drobno pokrojonego sera pleśniowego
½ filiżanki posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka sosu sojowego
Szczypta pieprzu i soli
1 łyżeczka musztardy
5 pełnoziarnistych bułek do hamburgerów
Wykonanie
1.Połącz mięso, ser, szczypiorek i sos sojowy. Dodaj przyprawy i musztardę.
2.Całość przykryj i schowaj do lodówki na dwie godziny
3.Rozgrzej grill i ułóż na nim uformowane hamburgery
4.Piecz około 5 minut, następnie nadziej bułki
5.Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 120 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 5 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 348 kcal Białko: 27 g |
Tłuszcze: 20 g |
Cholesterol: 81 mg |
Źródło: www.allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta